Færre dør i BA-bransjen

Fire personer omkom i arbeidsulykker innen bygg- og anleggsnæringen i 2007. Det er en nedgang fra i fjor da 9 omkom. Men totalt økte tallet på omkomne i arbeidsulykker til 39, 8 flere enn året før.

Arbeidstilsynets stadige påminnelser om sikring av arbeid i høyden kan se ut til å bære frukter. En omkom som følge av fallulykke fra stillas i fjor. En omkom etter å ha fått 300 kilo stålrør over seg og en annen etter at stolpen han hadde klatret opp i veltet. Ras av løsmasser i ei grøft ble fatalt for fjerdemann.

Verst i vest
Det var på Vestlandet de fleste dødsulykkene inntraff i fjor med 11. Året før ble det registrert 5 dødulykker i samme distrikt, som omfatter Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane. Midt-Norge hadde 7 dødsfall, indre Østlandet 6, Akershus/Østfold og Nord-Norge 4, mens 3 omkom i Oslo.
De fleste omkommer i klem/fanget-ulykker, som det var 15 av i fjor. Like mange er registrert med annen årsak, mens 4 omkom i klemulykker. Flest dødsulykker var det i transportsektoren med 9, fulgt av industrien med 8. To av de 39 omkomne var kvinner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *