Lønn trakk opp byggekostnadene

Etter i flere måneder å ha steget med under en prosent, økte byggekostnadene for boliger med 1,6 prosent fra oktober til november i år. Lønnsstatistikk for tredje kvartal er hovedårsak til økningen, melder Statistisk sentralbyrå.

Arbeidskraftkostnadene steg med 3,5 prosent fra oktober til november i år, mens materialkostnadene økte med 0,1 prosent.

Kostnadene for boligblokker og eneboliger av tre steg med henholdsvis 1,9 og 1,5 prosent fra oktober til november i år. Materialkostnadene økte med 0,1 prosent for begge boligtypene i den samme perioden.

Fra november i fjor til november i år steg byggekostnadene for boliger med 7,6 prosent, mens materialkostnadene økte med 10,2.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *