Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Håp for oss på 50 +

Det er håp for oss på 50+! Seniorpolitiske barometer viser i hvert fall at både næringslivsledere og arbeidstakere mener seniorer er vesentlig mer attraktive i arbeidslivet i dag enn for fem år siden.

– Utviklingen er svært gledelig. De bedriftene som nå ikke klarer å rekruttere og beholde eldre arbeidstakere, kommer til å bli taperne i den steintøffe konkurransen om arbeidskraft, sier Åsmund Lunde, direktør i Senter for Seniorpolitikk.

Seniorpolitiske barometer er utarbeidet av Synovate for Senter for seniorpolitikk, og viser at hele 44 prosent av befolkningen mener at arbeidstakere i 50-årsalderen er mer ettertraktede nå enn for fem år siden.
Blant ledere i arbeidslivet mener hele 68 prosent at gruppa 50+ er mer ettertraktede enn tidligere.

Stå til 67
83 prosent av lederne i arbeidslivet er enige i at det er en fordel for deres virksomhet at folk jobber helt fram til normal pensjonsalder.
93 prosent av lederne mener at arbeidstakere over 50 år presterer minst like godt som de under 50.

Mangler seniorpolitikk
Positive holdninger til tross, halvparten av alle norske virksomheter mangler en plan for å beholde seniorene i arbeidslivet. Kun 38 prosent av lederne i det private har en strategi for å beholde seniorer. For offentlige virksomheter er tilsvarende tall 75 prosent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *