Tar kunnskapsløftet til kunnskapsministeren

– Du har selv håndverkerbakgrunn. Jeg går derfor ut fra at du har interesse av at tømrere i Norge får en utdanning som både vil være adekvat for de store oppgavene byggebransjen står overfor på kort sikt – og at utdanninga som nå blir innført kan stå for historiens dom, skriver Anders Frøstrup i et åpent brev til kunnskapsministeren.

Frøstrup tar i brevet opp det reduserte faglige nivået som kunnskapsløftet vil føre til. Han har i Byggmesterens spalter og på nett redegjort for dette i artikkelen «Kunnskapsløftet ødelegger byggfagene».

I brevet sier han at praksis etter reform 94 viser at læreplanene ikke blir tatt på fullt alvor. Som eksempel nevner han restteorien på 175 timer som ble innført for blant annet tømrerfaget etter reform 94. Den ser ut til å smuldre bort fordi mange ikke følger den delen av læreplanen.

Med kunnskapsløftet vil enda større del av læreplanen måtte gjennomføres i læretida i bedrift. Frøstrup lister derfor opp flere punkter for hvordan dette kan sikres i læreplanen for opplæring i bedrift vg3 som ennå ikke er vedtatt.

Det åpne brevet kan du lese her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *