Kommentar: Enig med Frøstrup

Viser til artikkelen «Kunnskapsløftet ødelegger byggfagene». Jeg er helt enig med Anders Frøstrup. Når jeg ansetter servicesnekkere, går jeg konsekvent etter folk med minimum fem års praksis. Det teoretiske spiller mindre rolle.

Det stemmer også det han sier om lønn. De nyutdannede får litt over tariff. Mens de som står for det de kan og utfører godt håndverk, får mye høyere lønn enn tariff. Hadde kanskje vært en ide å vente med svennebrevet til kandidatene hadde jobbet 2 år ute i bedrift etter fagbrevet.

Jeg kan bekrefte at av flere av de fag/svenneprøvene
jeg har fulgt opp: hvis jeg hadde vært sensor, hadde jeg personlig hatt vanskeligheter med å la dem stå pga. manglende faglig innsikt eller utførelse.

Ved å gjøre utdanningen litt lengre, kunne vi kanskje klart og få løftet lønnen til tømrere opp til lønnen som rørleggere og elektrikere har. Det hadde tømreren fortjent da det ikke er unormalt at det er tømreren som forklarer de andre yrkesgruppene hva og hvordan det må løses. Og dermed tar det overordnede ansvaret på byggeplass.

Sindre Sandberg, Frank Service AS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *