Samler bygghåndverkere mot Kunnskapsløftet

Tønsberg Byggmesterlaug støtter Anders Frøstrups utspill om Kunnskapsløftet. Torsdag i neste uke arrangerer de møte bygghåndverkere i flere fag for å starte en landsomfattende aksjon mot utvanning i håndverkerutdanningen.

– Det såkalte Kunnskapsløftet i den videregående skolen forsterker den negative utviklingen for bygghåndverkene. Nå sier vi stopp: Utvanningen av opplæringen er kommet så langt at den ikke lenger gir håndverkerkompetanse, heter det i et forslag til en uttalelse som legges fram for møtet mellom bygghåndverkere 20. september.

I invitasjonen sier Kjartan Hansen som er leder i Tønsberg Byggmesterlaug, at det over hele landet er stor motstand mot at utdanningen for bygghåndverkere er blitt svakere. Det er på tide at denne motstanden blir formulert og kommer til syne for å få opplæringen på fote igjen.

Første av flere møter
I invitasjonen framgår det at møtet i Tønsberg er begynnelsen på en aksjon mot fallet i faglig kompetanse. Planen er å vedta en uttalelse som danner grunnlag for et landsomfattende initiativ med et stort håndverkermøte i Oslo som finale.

Anders Frøstrup vil i møtet redegjøre for dette initiativet.

Fire år i lære
Som det framgår av artikkelen «Kunnskapsløftet ikke nok til svennebrev», foreslår Frøstrup at kandidater som kommer ut etter kunnskapsløftet i skolen og to år i lære, bare kan få et fagbrev som vitnemål.
To års videreutdanning er nødvendig for at de skal kunne kalles svenner, mener han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *