Fortsatt stor optimisme i næringslivet

Optimismen i norsk næringsliv tar ikke slutt, viser to ferske undersøkelser. Manpower utroper norsk næringsliv til det mest optimistiske i Europa.

Ifølge Manpowers internasjonale undersøkelse, planlegger hver fjerde arbeidsgiver her i landet å ansette flere i årets siste kvartal. Det vil si at over 40.000 virksomheter sier de vil trenge flere ansatte.

– Alle bransjer har behov for arbeidskraft, men arbeidsledigheten er rekordlav. Bak ledighetstallene skjuler det seg likevel store muligheter for å mobilisere arbeidskraft. Vi satser nå sterkere på rekruttering av studenter og pensjonister, som til sammen kan bidra med titusener av årsverk – en arbeidskraftreserve landet har stor bruk for nå, sier konsernsjef Terje Nygaard i Manpower.

– Det er stor aktivitet og mange nyetableringer i petroleumsrelatert virksomhet. Dertil kommer mange prosjekter innenfor bygg og anlegg, og en optimisme som er til å ta og føle på i næringslivet i hele regionen, sier Nygaard om Sør- og Vestlandet.
Her er den sterkeste veksten nå. Tre av ti arbeidsgivere planlegger å øke bemanningen i løpet av oktober, november og desember.

Regner med flere
TNS Gallups Forventningsundersøkelse for tredje kvartal 2007 bekrefter tendensen i undersøkelsen til Manpower.
Den viser at det nå er 53.5 prosent av næringslivsledere her i landet som har flere ansatte enn hva de hadde for 12 måneder. Samtidig oppgir 49 prosent at de forventer å ha flere ansatte om 12 måneder.
Bare 6,3 prosent av næringslivslederne sier de vil ha færre ansatte om 12 måneder.

TNS Gallups Forventningsundersøkelse er utført på oppdrag fra Norges Bank. Bakgrunnen er at Norges Bank retter pengepolitikken inn mot et mål om lav og stabil inflasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *