Rimeligere råteskade i Halden

Flere bygninger ved Risum ungdomsskole i Halden er råteskadet. Et ingeniørfirma mente det ville koste syv millioner kroner å sette en av bygningene ved skolen i stand, men nå er jobben gjort av en lokal byggmester for 600.000 kroner.

Det var sopp- og råteekspert og rådgivende ingeniør i bygningsteknologi Svein H. Folkedal som etter sin undersøkelse av bygningen fant ut at det langt fra var nødvendig med så omfattende arbeider som ingeniørfirmaet hadde forespeilet. Dermed sparte kommunen flere millioner på bare det ene bygget.

Het valgkamp
To andre bygninger ved skolen har politikerne vedtatt å rive. Et nybygg vil koste 100 millioner kroner, mens en rehabilitering er anslått til det halve, før Svein Folkedal har fått undersøkt bygget. Politikerne fikk kalde føtter da de så hvor rimelig en utbedring kunne gjøres, og satte rivevedtaket på vent.
Selv om Haldenordfører Per Kristian Dahl skrøt av byggmester Roger Bjerkeli for godt utført arbeid ved overleveringen denne uken, så vil politikerne nå likevel ikke ta seg tid til å la Folkedal undersøke hvor store råteskadene er på den øvrige bebyggelsen ved skolen. Trykket i valgkampen har fått ordføreren og politikere fra både høyre og venstre fløy til å love nytt skolebygg. Det kan koste skattebetalerne dyrt.

Pristilbud
Dagen etter at Halden Arbeiderblad forteller om politikernes andre snuoperasjon, sier Svein Folkedal til Byggmesterens nettutgave at han leverer sitt pristilbud for tilstandsundersøkelse som avtalt den 27. august. Da han for kort tid tilbake var på befaring ved skolen, hørte han ikke noe om at det igjen var aktuelt med riving.
Mest sannsynlig må vi vente til etter valget før vi ser om politikerne virkelig vil gjøre alvor av å rive skolebygget fra 70-tallet før det er undersøkt av Folkedal.

Hele forhistorien til skolebyggbråket i Halden kan du lese i Byggmesterens augustutgave, som er på vei til abonnentene nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *