Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Mangel på lærlinger

Tømrerfagets stand var ikke den best besøkte under Utdanningsmessa på Lillestrøm i fjor. Flere bransjer sliter med rekrutteringen, og må ta grep for å få nok lærlinger til å danne framtidig arbeidsstyrke.

– Mange bransjer har vært altfor dårlige til å tenke langsiktig og strukturert i sitt rekrutteringsarbeid. Nå får de svi, sier Benedikte Sterner i Fellesforbundet til Aftenposten.
Hun mener mange bedrifter bruker lærlingene til å få bukt med den umiddelbare bemanningskrisen, og ikke som et ledd i den langsiktige bransjerekrutteringen, slik ordningen er tenkt.

Videre mener Sterner at næringslivet har seg selv å takke. Når de unnlater å ta inn ungdom, slik som byggenæringen for noen år siden, og heller signaliserer at det er trangt om plassen, ber man i realiteten de unge om å velge andre fagretninger. Dørene må holdes åpne for en jevn strøm av unge for å sikre rekrutteringen.

– Det er bransjene som ikke viser stabilitet i sitt inntak av lærlinger som sliter mest. Situasjonen i dagens arbeidsmarked vil nok åpne øynene for mange, mener seksjonssjef for fagopplæring i Rogaland, Kjell Reidar Hetland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *