Å være polakk i Oslo

Hvordan er polakkers arbeids- og levekår i Oslo? Det skal belyses i et seminar som Forskningsstiftelsen Fafos Østforum arrangerer mandag. Denne uken avdekket arbeidstilsynet at en polsk maler var lønnet med 10 kroner timen for arbeid midt i Oslo sentrum.

Fafo har høsten 2006 kartlagt polske arbeidsinnvandreres kår i Oslo-området, og resultatene legges fram på møtet mandag. Tilknytning til arbeidsmarkedet, konsekvenser for lønns- og arbeidsvilkår, hvem jobber i det svarte markedet, hvordan har polakkene det i Norge og hvilke framtidsplaner har de. Seminaret er åpent.

Tier i timen
– Jeg har aldri sett noe så rått, Alle har vi hørt om 16-17 kroner timen, men jeg har aldri sett lignende det jeg så der. Det er seniorinspektør Per Granerød i arbeidstilsynet som foteller om maleren som med en deltidsjobb på 26 timer i uka tjente 449,55 zloty brutto. Det gir en timelønn på 4,32 zloty, eller 10 norske kroner.
– Det er rene slavehandelen når man opererer på slike nivåer, sier Fellesforbundets nestleder Arve Brekke til NA24.

En kommentar til “Å være polakk i Oslo

  1. WOW…on so many levels! Your neswet fabrics are so beautiful. Also, must mention that it just warms my heart that your mum leaves such wonderful comments here for you. It’s clearly a very special bond that you share and it’s a privilege to bear witness to it. I have a 4yo daughter and aspire to sonething equally special as she grows.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *