Flest konkurser i bygg og anlegg

Stadig flere norske bedrifter går konkurs, og det er i bygg- og anleggsnæringen flest bedrifter må legge inn årene. Dette viser siste månedsoversikt fra CreditInform.

– Tallet på konkurser i januar er 14 % høyere enn i samme måned i fjor. Det betyr at trenden fra i fjor høst fortsetter. Konkurstallene er jevnt stigende, sier direktør Gabor Molnar i CreditInform i en pressemelding.

Mangel på kvalifisert arbeidskraft er en av hovedgrunnene til at antall konkurser øker, noe som sådan er sterkt gjeldende innen bygg og anlegg.

– Renteøkningene som kommer er de fleste godt forberedt på. Knapphet på kvalifisert arbeidskraft kan nok skape større problemer for mange bedrifter. Det presser også opp lønningene, som igjen kan gå ut over lønnsomheten til bedriftene, sier Gabor Molnar ifølge Dine Penger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *