Blir tiltalt etter fasaderas

Advokat Johan Dahl Kongsvik er nå anmeldt av Oslo kommunes Plan- og bygningsetat for uaktsomt drap og brudd på plan- og bygningsloven. Forrige søndag døde en 31 år gammel kvinne av skade hun fikk da deler av gesimsen på en bygård eid av Kongsvik, falt over henne i Trondheimsveien i Oslo.

Kongsvik er daglig leder, styreformann og generalforsamling i Nygården AS, som eier det brannherjede bygget hvor den tragiske ulykken skjedde. Han er nå anmeldt for brudd på plan- og bygningslovens paragraf 89, som sier at eier skal sørge for at bygningen holdes i en slik stand at den ikke er til fare for personer. Kongsvik er også tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 151 for uaktsomt å ha voldt en sammenstyrtning som førte til tap av menneskeliv. Strafferammene er alt fra bøter til inntil 21 års fengsel.

Det er Dagbladet og VGs nettsider som melder dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *