Byggekostnadene bremser bygging i sør

Kristiansand: Ringvirkningene av byggeaktiviteten har for alvor nådd Sørlandet, og nå stikker byggekostnadene kjepper i hjulene for flere prosjekter. Songdalen kommunes nye rådhus blir 22 prosent dyrere å bygge enn planlagt.

Kvadratmeterprisen for nytt rådhus var beregnet til kr 18 000 da prosjektet var i startgropen for to år siden, men med dagens priser er den oppe i 22 000. Dette gir alvorlige konsekvenser, og har allerede resultert i en massiv budsjettsprekk i følge Svein Henriksen, teknisk sjef i Songdalen kommune.

Flere av kommunene i Agder sliter med å få byggeprosjektene unna til overkommelig kostnad. Dvergsnes skole og Havlimyra skole og grendehus nevnes av Ingvald Grønningsæter, avdelingsleder i prosjektavdelingen i Kristiansand kommune.
Nye Vennesla barneskole byr også på utfordringer for politikerne i Vennesla kommune. Møglestuhallen i Lillesand kommune, som var kalkulert til 12 millioner kroner, har etter anbudsrunden en prislapp på rundt 18 millioner, ifølge Fædrelandsvennen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *