Halv million bad bør utbedres

Etter å ha inspisert 9.000 bad over hele landet, beregner Anticimex at en halv million norske bad er i en slik forfatning at de omgående bør utbedres. Halvparten av de øvrige badene vil få skader om ikke noe gjøres i løpet av få år.

På oppdrag fra If Skadeforsikring har Anticimex sett på årsaken til den dårlige baderomsstandarden. Slurv ved utførelsen og økt bruk er to mulige forklaringer.

Usynlig
Våtromsskader blir sjelden synlige før man titter bak fasaden. Bad med fliser kan se lekre ut, men kan likevel være påført skade, som råte og helsefarlig sopp- og muggdannelse.

– Skadene blir gjerne først synlige når vi letter på tapetet på veggene i tilstøtende rom. Da kommer overraskelsene og elendigheten til syne, sier administrativ sjef Roy Malmo Nilsen i Anticimex til Bergens Tidenes nettutgave.
Sopp og mugg kan være årsak til astma og allergiplager.

Mangelfull membran
Roy Malmo Nilsen trekker fram slurv med smøremembranen bak flisene som en årsak til den dårlige tilstanden badet er i.
– Selv to strøk kan være for lite, mener han.

Hyppigere bruk av dusj er en annen årsak til skader på badet. Bad som er 10-15 år eller eldre ble ikke bygd for den intensive bruken de blir utsatt for i dag, da ungdom gjerne kan dusje både to og tre ganger daglig.

Å utbedre et beskjedent bad koster fort 100.000 kroner, men venter man slik at lekkasjene får fortsette i årevis, blir også andre deler av huset påført store skader. If og Anticimex går nå sammen om å tilby forsikringstakerne en grunndig innvendig boligsjekk av fagfolk hvert fjerde år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *