Pass på hvis isolasjonen fryser fast

Mange har nok opplevd at isolasjonen fryser fast i veggen. Det er en situasjon Tom Robert Sletta i Fly og industriinstrumenter AS advarer mot.

Det skjer som regel når folk skal innrede hus om høsten/vinteren, og de skrur på varmen for å arbeide i behagelig temperatur. Så legger de i isolasjonen for ikke å bruke for mye strøm.
Dermed risikerer de kondens på utsida av isolasjonen med fuktproblemer som følge. For når den varme lufta som gjerne inneholder mye fuktighet, trenger ut gjennom isolasjonen og treffer den kalde flata bak isolasjonen, vil det danne seg kondens som kan fryse til is.

Sletta anbefaler derfor enten å varme opp huset før du legger inn isolasjonen, eller så må du vente med å sette på varme til isolasjon og plast er lagt på. Det er viktig å være rask med å legge på diffusjonssperra når veggene er isolert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *