Skjerper PCB-kontrollen

Feilhåndtering av isolerglassruter med PCB skjer fortsatt i stort omfang viser undersøkelser Statens Forurensningstilsyn har gjennomført i 2005. Derfor skjerpes nå kontrollen med utfasingen av PCB, en av de verste miljøgiftene vi har her i landet.

Entreprenører, byggmestre har på samme måte som bygg- og anleggseier et selvstendig ansvar for at PCB-holdige produkter håndteres forsvarlig og at de blir levert til godkjent mottak. Eierne har dessuten en plikt til å kartlegge og opplyse om hva som finnes av farlig avfall i bygget før riving eller ombygging starter. Anmeldelser vil i større grad bli tatt i bruk overfor dem som bryter regelverket, varsler Statens Forurensningstilsyn (SFT).

De skjerpede kravene omfatter også forekomst og utfasing av lysarmaturer med PCB-holdige kondensatorer. Slike kondensatorer er ikke lov å bruke fra 2007.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *