Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Overgangsordninger i 3 år til

– Overgangsordningene har så langt fungert etter hensikten. De bidrar til å sikre ryddige forhold for arbeidstakerne og hindrer ikke tilgangen på nødvendig arbeidskraft fra de nye EU-medlemslandene, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen i en pressemelding.

Regjeringen foreslår å forlenge overgangsordningene for individuelle arbeidstakere fra de nye EU-landene med tre nye år fram til 1. mai 2009. Ordningene kan maksimalt gjelde i syv år, slik at det er mulig med ytterligere to års forlengelse etter utgangen av denne treårsperioden.

Kan oppheves
– Jeg vil understreke at overgangsordningene kan oppheves når som helst i løpet av treårsperioden, om regjeringen med andre tiltak styrker lønns- og arbedisvilkår slik at overgangsordningene blir overflødige, sier Hanssen.

Statråden innser at overgangsordningene alene ikke nødvendigvis er tilstrekkelige til å hindre sosial dumping, og derfor er regjeringen opptatt av å føre en aktiv politikk på området.

LO sier i en pressemelding at de er fornøyd med regjeringens beslutning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *