Kvinner styrker byggenæringen

Kvinner passer bedre enn menn i byggenæringen. De har en ydmykhet og tør å spørre. Deres ledermåte kan skape økt lønnsomhet i byggenæringen, fastslo en av toppsjefene i Skanska AB, Petter Eiken i et foredrag i går.

Han lød som en appellant på kvinnedagen, men foredraget holdt han under åpningen av Byggedagene i Oslo.

Petter Eiken som tidligere ledet den norske delen av Skanska, viste med eksempler fra den internasjonale storentreprenøren at kvinner som har fått plass i ledelsen, har skapt bedre resultater der de har sluppet til.

Blant annet nevnte han en av avdelingene i Sverige som lenge hadde slitt med dårlige resultater før en kvinne overtok i ledelsen og ga avdelingen et økonomisk oppsving.

Eiken påpekte at kvinner representerer et mangfold vi mangler i byggenæringen.
Skanska har som mål å øke andelen kvinner i ledelsen med 30 prosent, sa han, og ramset opp det han mente er typiske trekk hos kvinner som gjør dem bedre egnet enn menn i lederposisjoner: De er ydmyke, tør å spørre, har konkurranseinstinkt, et realistisk selvbilde og de tror på teamarbeid.

Foredraget hans dreide seg om byggskader som han mente skyldes en feil læringskultur i byggenæringen. Skanska forbereder derfor en sertifisering av dem som skal få drive med opplæring. Bare noen få skal få lære opp kommende arbeidstakere. For bare på den måten kan man få en nødvendig endring i holdningene, mente han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *