Uredelige takstfolk får fyken

-Taksfolk som er med i avtalt spill for egen vinnings skyld, risikerer eksklusjon, sier daglig leder i NITO Takst, Kai-Haftor Olsen. Nå vil takstfolk fremme skikkelighet gjennom en sertifiseringsordning.

Kredittilsynet har påvist ett tilfelle av uredelig taksering etter avtale mellom en takstmann og en eiendomsmegler, og har mistanke om at det foregår «prisdrivende samarbeid» mellom de to yrkesgruppene.

– Vi tar sterk avstand fra slike uredeligheter og eventuelle avsløringer i egne rekker vil bli slått hardt ned på, sier daglig leder for NITO Takst, Kai-Haftor Olsen. Han tror at ordningen med sertifisering av takstfolk vil bøte på problemet, framgår det av en pressemelding.

Landets to største takseringsforbund, NITO Takst og NTF, samarbeider for å etablere en ordning med sertifisering av takstmenn gjennom Det Norske Veritas.

– Samarbeid på tvers av organisasjonsgrensene er nødvendig og naturlig for å få bukt med uredeligheter i takstbransjen. En sertifiseringsordning vil virke oppdragende og luke unna takstfolk med dårlig etikk og manglende fagkunnskaper, sier den daglige lederen for NITO Takst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *