BE usikker på om norske haller er sikre

Etter ulykken i Tyskland der taket på en ishall raste sammen og flere mennesker mistet livet, frykter Statens bygningstekniske etat (BE) at eiere av norske store haller ikke har gjennomført nødvendige kontrolltiltak.

Det antas at store snømengder er årsak til ulykken i den bayerske alpebyen.

Her hjemme har BE hatt oppmerksomhet omkring sikkerhet ved store haller.
I brev til alle landets kommuner i 2004 ble problemstillinger rundt snølaster tatt opp. BE ba om tilbakemeldinger om eventuelle tiltak, men konstaterer nå at det «overraskende nok» ikke er kommet noen.
BE vet dermed ikke om alt er sjekket og funnet i orden eller om lite er gjort, heter det på BEs nettsted.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *