Forslag forenkler ikke PBL

Bygningslovutvalget som er nedsatt for å gjøre bygningslovgivningen mer effektiv, lykkes ikke med oppdraget. Utvalget har ikke klart å utrede nye grep som kan gjøre byggesaker vesentlig enklere, mener Statens Bygningstekniske etat.

Forslaget til ny plan- og bygningslov er sendt på høring med frist til begynnelsen av februar.
Det er som en del av høringsuttalelsen BE slår fast at utvalgets forslag både er godt og noe dårlig. Forslaget må gjennom omfattende endringer før det kan føres fram til ny lov, mener BE.
Etaten har tiltro til at departementet fjerner feilene og at man da kan sitte igjen med en ny og bedre lov basert på utkastet. På fire hovedområder er etaten særlig uenig med utvalget. Det gjelder obligatorisk sentral godkjenning, byggteknisk nemnd, klagegebyr og overtredelsesgebyr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *