Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

ID-kort utsettes

Regjeringen har, etter ønske fra byggebransjen, bestemt seg for å utsette innføringen av obligatoriske ID-kort for alle på byggeplasser med flere en fem ansatte. Det er behovet for sikrere og mer troverdige kort som ligger bak utsettelsen på 6-12 måneder.

– Regjeringen har bestemt seg for å lytte til anbefalingene fra byggebransjen, som mener at ID-kortene som er vedtatt innført fra nyttår ikke på noen måte vil være et godt verktøy mot useriøsitet og sosial dumping, men tvert i mot kan komme til å bidra til å legitimere slike forhold, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.
Statsråden ønsker også å vurdere hvem som skal produsere ID-kortene.

Reglene om føring av daglige oversiktslister over de som til enhver tid befinner seg på byggeplassen, blir innført som planlkagt fra 1. januar 2006.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *