Byggmakker blir finsk

Finske Rautakesko signerte onsdag en avtale med aksjonærene i Norgros AS om kjøp av 79,5 prosent av aksjene til en pris på 773 millioner kroner. Norgros er eier av Byggmakkerkjeden med grossistvirksomhet, 20 heleide butikker og rundt 80 tilknyttede kjedebutikker.

Storeier og Byggmakkerforhandler Per Strand kan vente 136 millioner kroner inn på konto.

– Rundt 90 millioner kroner av dette er gevinst, så jeg er fornøyd, sier Strand til Dagens Næringsliv.

Seriøs kjøper
Kesko er en finsk byggevarekjede med til sammen 287 byggevareforretninger , også i Sverige, Estland, Latvia, Litauen og Russland. Nå overtar de de 20 heleiede Byggmakkerutsalgene her i landet, samt rundt 80 kjedetilknyttede butikker.

– Kesko kan denne bransjen og har erfaring med å forholde seg til lokale drivere, sier Per Strand, som er fornøyd med at Kesko overtar.

Den finske aktøren var aktuell som kjøper også for fire år siden, men da hadde Byggmakker et underskudd på 111 millioner kroner som førte til at de trakk seg. Nå skal overskuddet være av samme størrelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *