Hjelp i jakta på feriesnø

Hele skole-Norge med medfølgende herligheter har vinterferie til uka. I landet som helhet er det mer snø enn normalt, forteller NVE som kan presentere snøkart for den som leiter etter skiføre.

Den som ønsker å bruke vinterferien til å gå på ski, bør enten holde seg til Vestlandet, Midt-Norge og nordover eller søke seg opp i fjellet på Østlandet. Her er det stort sett normalt med snø. Men vær oppmerksom på at det generelt er lite snø på Østlandet sør for Lillehammer, skriver Norges Vassdrags- og energidirektorat i en pressemelding.

Det er mer snø enn normalt i Norge akkurat nå, men det er store variasjoner mellom landsdelene. Hele området fra Hordaland opp til Troms har mer snø enn normalt, mens sørlige deler av Østlandet derimot har betydelig mindre snø enn det pleier å være på denne årstiden. Også i Finnmark er det mindre snø enn normalt for årstiden.

På Sørlandet er det snø bare i vestlige fjellområder, men her er det til gjengjeld mer snø enn normalt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *