Baltere bygger stort i Oslo

Det gamle hovedpostkontoret i Oslo sentrum skal bygges om til 232 leiligheter. Det er et firma fra Baltikum som er tiltenkt innredningsjobben som NCC er hovedentreprenør for, den største rehabiliteringsjobben NCC noen gang har påtatt seg.

Ombyggingen av det 26.000 kvadratmeter store posthuset, som nå er omdøpt til Quadraturen, starter 1. mars og byggetida er to år.
– Det er byggherren Linstow Eiendoms gode erfaringer med baltiske firmaer som er årsaken til at firmaer fra denne regionen ble vurdert til underentreprisen for innredningsarbeidet, forteller distriktssjef for rehabilitering i NCC, Peter Sandrup, til Byggmesteren.

Norske ut
Underentreprenør for innredningsarbeidene er ennå ikke endelig valgt, men det står mellom noen få baltiske firmaer. Flere norske firmaer var også inne i bildet, men har ikke nådd opp denne gang.
NCC Finlands avdeling i Baltikum har tidligere bygd et lokalt kjøpesenter for Linstow Eiendom, og Peter Sandrup er trygg på at de får arbeid av god kvalitet.
– Som underentreprenør har NCC ansvar for at prosjektet gjennomføres 100 prosent i samsvar med de regler som gjelder for norsk arbeidsliv, sier sjefen for kommunikasjon og sammfunnskontakt, Øyvind Kvaal, i en melding fra selskapet.

Største rehab-jobb
Boligdelen utgjør 11.000 kvadratmeter, med leiligheter fra 36 til 120 kvadratmeter med høy standard. Første innflytting skjer i august neste år, mens alt inkludert næringslokaler og et helautomatisk garasjeanlegg skal være ferdig i mars 2007.

Peter Sandrup kan ikke si om de aktuelle baltiske firmaene har lærlinger, men understreker at NCC har en egen lærlingeordning i eget firma.
Sviktende rekruttering grunnet fravær av lærleplasser i utenlandske firmaer, er et forhold som flere i bransjen her i landet har uttrykt bekymring for. Det er frykt for at disse ikke tar ansvar for rekrutteringen til faget og at det på sikt vil bli mangel på faglært arbeidskraft.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *