Lite å spare med vannbåren gulvvarme

Du legger ikke vannbåren gulvvarme for å spare strøm, men kanskje for komfortens skyld. En fersk undersøkelse viser nemlig at energiforbruket er like høyt i boliger med vannbåren varme som med andre varmekilder.

– Energiforbruket i boliger med vannbåren varme ligger betydelig høyere enn forventet, fastslår Are Rødsjø, underdirektør i Husbanken.
Han kommenterer undersøkelsen av nye boliger gjennomført av Byggforsk med støtte fra Husbanken.

På nettstedet laveneribliger.no opplyses det at Byggforsk er i gang med et oppfølgingsprosjekt. Hovedmålet er å dokumentere energiforbruket i boliger med bare elektriske oppvarming og kartlegge om disse er mer energieffektive enn boliger med vannbåren golvvarme.

Boligene med vannbåren gulvvarme og varmepumpe har et totalt forbruk på ca 150 -170 kWh/kvm/år, som er omtrent det samme som man forventer i en ny bolig med direkte elektrisk oppvarming uten vannbåren varme.
Til sammenlikning har vi nærmere 3.000 boliger på gang i Norge med ambisjonsnivå på under 100 kWh/kvm år.

Undersøkelsen viser likevel at de aller fleste, 99%, var meget fornøyd eller fornøyd med komforten knyttet til golvvarmeanleggene. Kun 1% var misfornøyd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *