Skisse av restaurant Mathavna på kaia i Bodø. (Illustrasjon: Snøhetta)

Mathavna i massivtre

Snøhetta har tegnet det som kan bli et verdenskjent signalbygg - midt i Bodø sentrum.

Skisseprosjektet har vært gjennom en massivtrestudie med veldig godt resultat, skriver Fylkesmannen på sine nettsider.

Økt bruk av tre

Fylkesmannens prosjekt «Økt bruk av tre i Nordland» har tatt initiativ til å utføre en mulighetsstudie med det formål å finne ut om bygget kan realiseres i massivtre istedet for tradisjonelt i stål og betong, dette ifølge prosjektleder Stein-Petter Hillestad.

(Illustrasjon: Snøhetta)
(Illustrasjon: Snøhetta)

Studien viser at bygget kan realiseres innen de kostnadsmessige rammene som foreligger, de tekniske løsningene blir gode – dette kan bli et bærekraftig prosjekt med høye miljøambisjoner og lave utslipp.

 

annonse

Signalbygg i nord

Til NRK Nordland sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen at restauranten skal ligge i nærheten av det nye Stormen bibliotek, og blir en del av Kulturkvartalet.

Bodø Havn KF skal eie bygget. (Illustrasjon: Snøhetta)
Bodø Havn KF skal eie bygget. (Illustrasjon: Snøhetta)

– Det er et moderne bygg med takstruktur av tre. Det er to etasjer hvor det nederste er glassdekket. Det er også et atrium på siden av bygget, hvor folk kan sitte i solveggen. Treverket går ned over kaikanten, slik at bygget blir bundet til kaia, sier Mathisen.

Arkitektene i Snøhetta sier at prosjektet har alle forutsetninger for å nå målene til Fylkesmannen i Nordland om økt bruk av tre, økt lokal verdiskaping og økt kompetanse om treprodukter. Prosjetktet kan bli et utstillingsvindu for Nord Norsk industri og råvarer.

 

 

Likte du denne artikkelen? Abonner på fagtidsskriftet Byggmesteren og få bladet fullspekket med lesestoff rett i posten.

Trykk her for priser og bestilling!

Kommenter

Del denne artikkelen