Kjell Skog. (Arkivfoto: Dag Solberg)

Byggmester utnevnt til professor

Kjell Skog er en av flere næringslivsledere som har blitt tildelt en professor II-tittel ved Universitetet i Tromsø.

Skog er styremedlem i Byggmesterforbundet og skal nå engasjere UiTs fagmiljøer i Troms og Finnmark.

Kunnskap fra næringslivet

“Professor II fra næringsliv” er en støtteordning for forskermobilitet, som har til hensikt å få til tettere FoU-samarbeid mellom universet og næringsliv.

Ordningen skal sikre mer relevant undervisning og FoU-aktiviteter i forhold til næringslivets behov og styrke forskningen i og for regionene, samt få flere bedrifter inn i samarbeidsordninger med FoU-miljø ved landets arktiske universitet.

Samarbeid med forbundet

På felles medlemsmøte i Byggenærings Servicekontor Nord Norge (Byggmesterforbundet og EBA) med etterfølgende lutefiskmiddag ble det undertegnet en «Hovedavtale om samarbeid mellom Byggmesterforbundet og UiT Norges Arktiske Universitet».

Universitetet var representert ved rektor Anne Husebekk, mens Byggmesterforbundet var representert ved styremedlem Kjell Skog.

 

Stor innsikt i faget

Skog leder Byggmesteren Tromsø og har lenge engasjert seg i tømrerfagets og byggebransjens utfordringer. Innovasjon og industrialisering er to temaer som han lenge har oppfordret byggmestere i hele landet til å legge økt vekt på.

– For ikke bare å konkurrere på timepris, må vi svare på konkurransen fra utenlandske moduler med industrialisert produksjon, sa Skog til Byggmesteren i 2014.

– Byggenæringen har over for lang tid vært for fornøyd med tingenes tilstand og valgt de enkleste løsningene. Hverken byggmestre, leverandører eller produsenter har vært innovative nok til å møte den konkurransen vi nå får fra utlandet, sa Skog den gangen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *