Daglig leder Atle Nilsen ved Soknabruket. (Foto: Moelven / Jan Lillehamre)

Ruster opp for fremtiden

Moelven Soknabruket AS investerer 50 millioner kroner i opprustning og modernisering av sorterverket.

Moelven Soknabruket så dagens lys i 1972, skriver Moelven på sine nettsider.

Trenger moderne løsninger

Siden da er det blitt gjort både tekniske og bygningsmessige oppgraderinger med jevne mellomrom. Direktør Atle Nilsen slår fast at det likevel ikke hersker noen tvil om at dagens versjon av sorterverket er både teknisk og kapasitetsmessig passé.

– Moelven Soknabruket har et stort behov for å øke kapasiteten og installere moderne tekniske løsninger. På den måten kan vi redusere enhetskostnadene og øke konkurransekraften vår, sier Nilsen.

Med investeringsbeslutningen på 50 millioner, vil sorterverket vårt fremstå som et av landets mest moderne når oppgraderingene står ferdig i januar 2016.

 

Ny sortering – ingen nedbemanning

En viktig del av investeringen er installasjon av kamerasortering.

Dermed blir det slutt på tiden da denne viktige oppgaven ble utført av det menneskelige øyet.

– Volumet vi i dag bruker to skift pluss litt til på å produsere, vil på det nye anlegget bli produsert på dagtid. Anlegget kommer også til å være rigget for en eventuell volumøkning i framtiden, sier Nilsen.Han forteller at en slik betydelig investering ville resultert i en nedbemanning på 9 personer. Vi øker i stedet produksjonen på både sag og høvleri, slik at det ikke blir noen oppsigelser av faste ansatte.

Innstilles på tøff konkurranse

– Vi har jobbet lenge med oppgraderinger. Både i 2012 og 2014 fikk vi på plass nye tørker. I tillegg har vi også modernisert jernbaneanlegget, flisopplastning og øvrig infrastruktur. I tillegg til det nye sorterverket, vil det gjøre at bedriften fremstår mer moderne, helhetlig og konkurransedyktig i en stadig tøffere konkurransesituasjon, sier Nilsen.

I august begynner forberedelsene med å ferdig­stille dagens bygninger. Anlegget stenger så all produksjon i begynnelsen av desember.

– I produksjonspausen skal noen medarbeidere over i andre funksjoner, mens andre skal få etterutdanning når kalenderen viser 18. januar 2016, kommer alle som jobber her til å være spente og veldig klare for å ta i bruk det nye sorter­verket på Moelven Soknabruket, sier Nilsen stolt.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *