Sem Bruk AS har drevet med tap i åtte år. (Foto: Sem Bruk / Finn.no)

Legges ned etter 402 år

Sem Bruk, en av landets eldste trelast- og byggevareforretninger, stenger fra nyttår. Men bedriften i Asker fra 1612 har ikke gitt helt opp og annonserer nå på Finn.

Det er en historisk bedrift som nå er lagt ut for vurdering på Finn Næringsmarked. Den første oppgangssaga på Sem ble igangsatt i 1612 og frem til 1973 var det drift ved Semsvannet i Asker.

Kjedefri

I et intervju med Asker og Bærums Budstikke forklarer eier Arnfinn Barlund hvorfor han nå har lagt ut hele Sem Bruk for leie: De har tapt penger siden 2006, som var det siste året med positivt resultat.

Ifølge Barlund begynte problemene i årsskiftet 2008/2009, da de forlot Byggmakkerkjeden. Da ble Sem Bruk begjært konkurs av Byggmakker, men den saken løste seg etterhvert. Men økonomien bedret seg ikke.

– De siste årene har vært utrolig tøffe. For det første er det veldig tøft å stå utenfor de etablerte kjedene. Man går glipp av f.eks. organisert markedsføring, samt at alle innkjøp blir dyrere når man er alene, sier Barlund til avisa.

 

Andre muligheter

Sem Bruk trelast og byggevareforretning er et komplett moderne trelast/byggevareanlegg som ligger to kilometer fra Asker sentrum. Eiendommen fristilles januar 2015 og Barlund vil i første omgang forsøke å leie ut lokaler og tomta til andre som vil drive med salg av byggevarer.

Det er mulig å leie opptil 3.000 kvm med lokaler, mens tomten er 28 mål stor.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *