Trenger godt arbeidsmiljø for å rekruttere på bygda

Godt arbeidsmiljø er avgjørende for å kunne rekruttere gode medarbeidere til en arbeidsplass som ligger på bygda.

– Det har vi forsøkt å gjøre noe med gjennom over 20 år, og jeg mener vi har lyktes, sier administrerende direktør Dag Runar Båtvik i boligkjeden Norgeshus.

På kjedens kongress i Tromsø forleden, fortalte han om hvordan kjedens hovedkontor har jobbet for å tiltrekke seg godt kvalifiserte medarbeidere, og holde på dem, til tross for at kontoret ligger på Melhus, to mil fra Trondheim.

For få måneder siden fikk Norgeshus også en bekreftelse på at de har lyktes, kjedens hovedkontor ble kåret til 10. beste i klassen for mindre bedrifter i den årlige konkurransen «Great place to work» i Norge.

 

Les også: En byggebedrift blant landets beste arbeidsplasser

 

 

Ansattes velforening

Bedriften har opprettet en egen velforening for de ansatte, og dens viktigste oppgave er forskjellige tiltak som kan bidra til et godt miljø mellom de ansatte. Foreningen samler ansatte til trening og turer, og steller i stand til hyggelige lag med lutefisk og annen god mat.

 

Omgås mye

– Det blir lettere for alle å omgås når vi møtes til trening eller andre aktiviteter utenom arbeidet, og vi omgås mye, sa den administrerende direktøren.

Bedriften sørger for å betale en viss kontingent for hver av de ansatte, og overlater til velforeningen å forvalte pengene til de ansattes beste.

 

Måle arbeidsmiljø

– Vi hadde lenge ment at arbeidsmiljøet vårt var godt. Gjennom «Great place to work», fikk vi anledning til å måle oss med andre. Vi fikk også svar på hvilke områder vi kan forbedre oss på, fortalte Båtvik videre, og sa seg godt fornøyd med 10.-plassen i årets konkurranse.

–Alle medarbeidere og ledelse i bedriftene blir bedt om å svare på en grundig undersøkelse. På bakgrunn av disse svarene, kan vi rangere bedriftene, forklarte Grete Johansen som er partner i den norske delen av den amerikanske organisasjonen.

 

Sikter høyere

– Godt arbeidsmiljø er viktig for alle bedrifter, for å rekruttere de beste og holde på dem, understreket Johansen.

Båtvik og Norgeshus er åpenbart enige. De inviterer nå alle forhandlerne i kjeden til å delta i «Great place to work» i år. Om mange nok av de 103 forhandlerne og deres ansatte svarer på undersøkelsene i løpet av høsten, kan kjeden tidlig til neste år få svar på om de når opp blant de beste også i klassene for større bedrifter.

– Jeg håper selvsagt at vi klarer det, men aner jo ikke hva resultatet kan bli når så mange rundt om i bedriftene blir spurt, fastslo Båtvik.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *