BNLs Audun Lågøyr stiller til debatt om ROT-fradrag i Drammen Håndverk- & Industriforening tirsdag, i selskap med flere lokale politikere og håndverksbedrifter.

Drammen debatterer ROT-fradrag

ROT-fradrag på håndverkstjenester i egen bolig har svenskene nytt godt av lenge, og nå vil byggebransjen også ha det her, blant annet for å demme opp mot svart arbeid. Tirsdag inviterer Drammen Håndverk- & Industriforening til åpent møte om ROT-fradrag.

Også i Drammen merker lokale håndverksbedrifter konkurransen fra useriøse virksomheter som jobber svart og unndrar seg skatter og avgifter. En måte å redusere problemet på er innføring av ROT-fradrag, der arbeid utført hvitt gir et skattefradrag for huseieren, slik at regninga blir mindre.

 

Lundteigen kommer

Lokale håndverksbedrifter i Drammensdistriktet har mistet store deler av det private markedet, og uttrykker stor bekymring for sysselsetting, rekruttering og framtida for de seriøse bedriftene. Derfor ønsker de ROT-fradraget innført for private oppdragsgivere som velger lovlig, seriøst og hvitt.

Lokale Buskerudpolitikere stiller til debatt i foreningens lokaler klokka 18.00 tirsdag 11. mars. Fra Senterpartiet stiller Per Olaf Lundteigen, Lise Christoffersen fra Arbeiderpartiet, Christopher Wand fra Høyre og Tone Heimdal Brataas fra Fremskrittspartiet. Det er kun sistnevnte parti som har stemt for ROT-fradrag når det har vært fremmet som forslag for Stortinget, men kanskje er noen på gli?

Byggenæringens Landsforening er representert av næringspolitisk direktør Audun Lågøyr, mens Karl Aage Motzfeldt og Henning Carstensen stiller fra lokale håndverksbedrifter. Debatten styres av Roy Hovdan.

Møtet arrangeres av Byggmesterforbundet Drammen, Buskerud maler- og Byggtapetsermesterlaug, Drammen Murmesterforening, Drammen Kobber- og Blikkenslagerlaug og NRL avdeling Buskerud.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *