To fagbrev på ett år

Tore Knutsen fra Karmøy har benyttet mulighetene kunnskapsløftet gir, og tatt både svennebrev i tømrerfaget og fagbrev i stillasbyggerfaget, og det på samme år.

I dagens skolestruktur kan du velge fire ulike fagretninger etter Byggteknikk. Tore gikk to år i lære hos Byggmester Gunleiv Larsen AS, tok svenneprøven tidlig i fjor, skrev umiddelbart ny lærekontrakt på ett år i Stillasgruppen as, og tok ny fagprøver før jul samme år. Dermed klarte han da det kunststykket å få begge brevene bestått på ett år. Dette er han alene om, i hvert fall her i Rogaland.

 

Lokkes til off shore

Stillasyrket frister noen år framover med sine rotasjonsordninger, muligheter for offshore og tilhørende fritid i Bergen. Men Tore flirer litt når jeg spør om Karmøy er tapt, og lover å komme hjem igjen og styrke fagkunnskapen med hammeren. Utdanning som tømrermester er også i tankene hans.

Han har alltid visst at han ville bli håndverker. Selv om murer lenge var målet, falt valget på tømrer da de fikk fordype seg i de ulike faga på skolen.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *