Med ett svennebrev og ett fagbrev i handa, viser Tore Knutsen at Kunnskapsløftet gir muligheter.

To fagbrev på ett år

Tore Knutsen fra Karmøy har benyttet mulighetene kunnskapsløftet gir, og tatt både svennebrev i tømrerfaget og fagbrev i stillasbyggerfaget, og det på samme år.

I dagens skolestruktur kan du velge fire ulike fagretninger etter Byggteknikk. Tore gikk to år i lære hos Byggmester Gunleiv Larsen AS, tok svenneprøven tidlig i fjor, skrev umiddelbart ny lærekontrakt på ett år i Stillasgruppen as, og tok ny fagprøver før jul samme år. Dermed klarte han da det kunststykket å få begge brevene bestått på ett år. Dette er han alene om, i hvert fall her i Rogaland.

 

Lokkes til off shore

Stillasyrket frister noen år framover med sine rotasjonsordninger, muligheter for offshore og tilhørende fritid i Bergen. Men Tore flirer litt når jeg spør om Karmøy er tapt, og lover å komme hjem igjen og styrke fagkunnskapen med hammeren. Utdanning som tømrermester er også i tankene hans.

Han har alltid visst at han ville bli håndverker. Selv om murer lenge var målet, falt valget på tømrer da de fikk fordype seg i de ulike faga på skolen.

 

 

 

 

Likte du denne artikkelen? Abonner på fagtidsskriftet Byggmesteren og få bladet fullspekket med lesestoff rett i posten.

Trykk her for priser og bestilling!

Kommenter

Del denne artikkelen