Bjelkelagstabellen blir lett tilgjengelig på telefonen.

Bjelkelagstabellen som app

Norsk Trelastkontroll og Treteknisk presenterer nå bjelkelagstabellen som en gratis app.

Nå kan du bruke en app fra Norsk Trelastkontroll for å finne ut hvilken dimensjon trebjelken må ha. Du får også en tabell for dimensjonering av terrasse med i appen. Appen  finnes både til Iphone og Android.

 

Hva skal vi bruke den til?

Bjelkelagstabellen er et verktøy for dimensjonering av etasjeskiller. Appen lar deg variere mellom ulike alternativer for materialdimensjoner, styrkeklasser og lysåpninger for å finne den riktige kombinasjonen. Terrassetabellen fungerer på samme måte.

 

annonse

Papirversjonen er fortsatt tilgjengelig

Tabellen finnes også i god gammeldags lommeformat hvis du er mer komfortabel med det. Trykksaken som er foliert og i fint lommeformat kan bestilles hos Treteknisk.

 

Norsk Trelastkontroll står bak utviklingen

Det er Norsk Trelastkontroll som har tatt initiativ til utvikling av App-en og finansiert arbeidet. Norsk Trelastkontroll er en frivillig medlemsordning. Bedrifter som er medlem av Norsk Trelastkontroll kan NS -merke konstruksjonsvirke. Formålet er å få en ensartet og kontrollert sortering av konstruksjonsvirke. Tilslutningen til ordningen er frivillig og åpen for alle bedrifter som sorterer konstruksjonsvirke. Husk å spør etter NS-merket når du skal kjøpe styrkesortert trelast!

Likte du denne artikkelen? Abonner på fagtidsskriftet Byggmesteren og få bladet fullspekket med lesestoff rett i posten.

Trykk her for priser og bestilling!

Kommentarer (12)

Bjelkelagstabellen som app

 1. frank Syversen

  Det burde vært slik at den regnet ut med doble bjelker,der det blir mere enn 3,8m i lysåpning og cc 600

 2. Hei,

  Denne er basert på bjelkelagstabellen og der er ikke doble bjelker med!

 3. Ronny Hegge

  hva heter appen???

 4. Ronny Hegge

  hva heter appen?

 5. Hei husk at dette er en eldre artikkel – ved søk i dag – 21.02.2016 – dukker ikke appen opp hos Apple. Prøv Google eller kontakt PRODUSENTEN av bjelkelagstabellen her: http://www.bergeneholm.no/no/For_proffen/Samfunnsansvar/Norsk_Trelastkontroll/

 6. Anders Frøstrup

  Hvorfor bruker Byggmesteren spalteplass nok en gang på en app som gir gale verdier og som derfor er farlig å bruke?

  Vennlig hilsen
  Anders Frøstrup
  Tømrermester og lærebokforfatter

 7. Per Bjørn Lotherington

  Anders Frøstrup – det er ikke «nok en gang» at vi bruker spalteplass på denne. Artikkelen du kommenterer her ble publisert på nett 23. februar 2013.
  Du tok opp dine synspunkter «Farlig bjelkelags-app» i en kommentar i Byggmesteren nr 4 i 2014, mer enn ett år etter.
  Da svarte utgiverne av appen godt for seg ved blant annet å skrive:
  «Appen er veiledende og viser til byggdetaljblad 522.351 som eksempelreferanse. (…) Det kommer kanskje ikke tydelig nok frem at det forutsettes faglig kunnskap, og det vil vi se nærmere på ved neste revisjon. Men vår app er ikke farlig. Vi mener at seriøse tømrermestre bruker sunn fornuft, de vet at dimensjonering krever mer enn bare å sjekke en enkel tabell».

 8. Anders Frøstrup

  Per Bjørn: Hadde tenkt å la dette ligge, men ser at artikkelen om appen er mye lest, derfor en omgang til.
  Du sier at utgiverne Norsk Trelastkontroll og Treteknisk svarer godt for seg. Man sier i tilsvaret at den sk. bjelkelags-appen bare er «veiledende». Javel, men samtidig presenteres den bla. i Byggmesteren, som et dimensjoneringsverktøy – et «verktøy for dimensjonering av etasjeskiller». Det skulle ikke være vanskelig å forstå at den enten er veiledende eller et dimensjoneringsverktøy – ikke både og. Dette er ikke god argumentasjon! Den er lettvint og ufaglig. Det gjør appen «farlig» fordi den som regel gir for små bjelkedimensjoner. Jeg får bare henvise til min svarartikkel fra dengang – som forøvrig ble varmt støttet av Siv.ing Nils-Ivar Bovim, en nestor i trekonstruksjonsfeltet. Da som nå: Hold dere unna appen – bruk bjelkelagstabeller.
  Vennlig hilsen
  Anders Frøstrup, Tømrermester

 9. Emil Bru

  Hvorfor er appen farlig?

 10. Anders Frøstrup

  Emil
  Se innlegg 22.9.16 lenger oppe på denne sida. Eller forsøker du bare å være litt morsom?
  Vennlig hilsen
  Anders Frøstrup
  Tømrermester

 11. Asle Eidsvold

  Hei, hva heter appen ? Fant den ikke i Appstore

 12. Appen het Bjelkelagstabell – ser ikke ut som der ligger ute, det kan skyldes flere årsaker men hør med Norsk trelastkontroll her http://www.treteknisk.no/tjenester/sertifisering-og-kontrollordninger/kontrollordninger/norsk-trelastkontroll

Kommenter

Del denne artikkelen