Flere byggebedrifter har søkt og flere har fått støtte fra Vox til kurs i lesing, skriving, regning og data i år enn tidligere år. (Illustrasjonsfoto)

Rekordmange får opplæringsstøtte

80 prosent flere virksomheter i bygg- og anleggsbransjen får i år støtte til kurs i lesing, skriving, regning og data for sine ansatte, sammenlignet med fjoråret, melder Vox, nasjonalt fagorgan for kompetansepolitikk.

97 virksomheter i bransjen får støtte fra regjeringens Program for basiskompetanse i arbeidslivet (BKA) i 2012. I fjor fikk 53 bygge- og anleggsvirksomheter støtte. Bygg og anlegg og industri er blant bransjene som får flest tildelinger.

106 millioner i BKA-støtte

Til sammen søkte 109 virksomheter i bygg- og anleggsbransjen om BKA-midler i år. Det er 60 prosent flere enn i fjor.

På landsbasis får 693 virksomheter 106 millioner kroner til kurs i grunnleggende ferdigheter for sine ansatte. Aldri før er det delt ut så mye penger fra BKA-programmet. 813 virksomheter søkte om til sammen 188,4 millioner kroner.

Økt kjennskap, stort behov

– Dette er ny rekord i antall søknader og tildelinger, sier Jan Ellertsen, direktør i Vox. – Den høye søkningen skyldes nok at vår informasjon om programmet er nådd ut til enda flere. Vi vet fra tidligere undersøkelser at en av tre ledere mener de ansatte har behov for slike kurs, sier han.

BKA er nå inne i sitt sjuende år, og har med årets tildeling delt ut 397 millioner kroner. Vox forvalter ordningen.

Se oversikt over tildeling av Voxmidler til ulike bransjer på Voxs nettsider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *