Ledigheten i bygg og anlegg bekymrer

Arbeidsledigheten er nå på fem prosent av arbeidsstyrken i bygg og anlegg. Næringen er den her i landet som har høyest prosentvis ledighet. – Vi frykter utviklingen framover, sier adm.dir. Ketil Lyng i Byggenæringens Landsforening.

– Vi har lenge sagt at 2010 kommer til å bli et tøffere år enn 2009. Jeg er svært bekymret for den utviklingen vi nå ser, fordi det er en så kraftig økning i løpet av relativt kort tid. Økningen på 1.000 personer har kommet i løpet av bare 3 uker, og vi frykter for utviklingen videre utover vinteren, sier den administrende direktøren i BNL.

Ifølge arbeidsmarkedsstatistikken fra Nav, var 9.910 personer i bygg og anlegg uten jobb nå midt i desember.
Industrien er den næringen med nest høyest prosentvis ledighet. Industrien hadde en ledighet på 4,3 prosent.

Feil å heve renta
–Ledighetstallene er med på å bekrefte at gårsdagens renteøkning fra Norges Bank var et skritt i gal retning. Dersom det kommer flere renteøkninger, vil dette ytterligere forverre rammebetingelsene for bygg og anlegg. Styringsrenten bør bli liggende på dagens nivå en god stund framover, sier Ketil Lyng.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *