Prestisjepris til operaen

I dag gjøres det kjent at arkitektfirmaet Snøhetta får den viktige Mies van der Rohe-prisen for det ett år gamle operabygget i Bjørvika i Oslo. Operaen ble best i konkurranse med 340 nominerte bygg fra hele Europa.

Rohe-prisen sammenliknes i betydning med Pritzkerprisen, som blant andre er tildelt nylig avdøde Sverre Fehn.

Kjempegøy
– Dette er virkelig stort, kjempegøy og helt utrolig. Mies van der Rohe-prisen utdeles bare annenhvert år, og hvis du ser på dem som vi har konkurrert mot, er det en stor ære å vinne. Det betyr at konseptet vårt er overbevisende med hensyn til å integrere store kulturinstitusjoner i bymiljøet og gi publikum eierskap til bygget, sier arkitekt Kjetil Trædal Thorsen i Snøhetta til VG.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *