Snøhetta har fått den prestigetunge Mies van der Rohe-prisen for operabygget i Oslo.

Prestisjepris til operaen

I dag gjøres det kjent at arkitektfirmaet Snøhetta får den viktige Mies van der Rohe-prisen for det ett år gamle operabygget i Bjørvika i Oslo. Operaen ble best i konkurranse med 340 nominerte bygg fra hele Europa.

Rohe-prisen sammenliknes i betydning med Pritzkerprisen, som blant andre er tildelt nylig avdøde Sverre Fehn.

Kjempegøy
– Dette er virkelig stort, kjempegøy og helt utrolig. Mies van der Rohe-prisen utdeles bare annenhvert år, og hvis du ser på dem som vi har konkurrert mot, er det en stor ære å vinne. Det betyr at konseptet vårt er overbevisende med hensyn til å integrere store kulturinstitusjoner i bymiljøet og gi publikum eierskap til bygget, sier arkitekt Kjetil Trædal Thorsen i Snøhetta til VG.

Likte du denne artikkelen? Abonner på fagtidsskriftet Byggmesteren og få bladet fullspekket med lesestoff rett i posten.

Trykk her for priser og bestilling!

Kommenter

Del denne artikkelen