Slurvgebyrer rett i kommunekassa

Det kan nok bli en helt annen interesse i kommunene for å kontrollere byggeplasser fra 2010, for da kan kommunen innkassere gebyrer for alvorlige byggefeil på opptil 400.000 kroner ved gjentakelser.

Med den nye plan- og bygningsloven vil det også komme retningslinjer for ileggelse av overtredelsesgebyrer når bedrifter bryter regelverket. De mildeste gebyrene får en maksimalgrense på 10.000 kroner, men for mer alvorlige brudd på regeleverket kan det altså svi skikkelig.

Dyrest for bedrifter
Både privatpersoner og bedrifter vil kunne ilegges gebyrer ifølge forslaget som vil bli sent ut på høring i juni. Ved overtredelse av regelverket kan foretak få både 50.000, 100.000 og 200.000 kroner i gebyr for de mest alvorlige feilene. Og hvis overtredelsene gjentar seg, spretter gebyret opp i 400.000 kroner for en bedrift.
– Foreløpig er dette skisser vi arbeider med. Det endelige forslaget kommer når forslaget til de nye forskriftene blir lagt fram, sannsynligvis i juni, sier seniorrådgiver Knut Fredrik Rasmussen i Statens bygningstekniske etat (BE) til tu.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *