– Ansvarsløst fra BNL

Det må bli vanskeligere å være kriminell, mener Fellesforbundet. Derfor mener det BNLs vegring mot solidaransvaret for underentreprenørers skatter og avgifter er ansvarsløst.

At profitøren må rydde opp etter seg, er et vel anerkjent rettsprinsipp, mener forbundssekretær Halvor Langseth, som tar til orde for at oppdragsgiver ikke bare skal påse at underentreprenører følger lover og regler, men også skal ha et solidaransvar i forhold til eventuelle skatteundragelser og manglende utbetaling av lønn.

Støtter regjeringsforslag
Fellesforbundets synspunkter kommer fram i et debattinnlegg i dagens Aftenposten, og er et svar på BNLs Sverre Larssens tidligere innlegg samme sted, der han ikke ville at entreprenørene skulle være et privat tilsyns- og kontrollorgan.
Langseth mener solidaransvaret er nødvendig for å komme underbetaling, neglisjering av HMS- og kvalitetskrav og skattesnyting til livs. I dag mener han dette framstår som for fristende til at BNL vil bidra til å bekjempe det. Dessuten tror han et solidaransvar forhåpentligvis vil ha en preventiv virkning når fristelsen til lettvinte løsninger blir for stor i styrerom eller anleggskontor, som han skriver.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *