Treseminar på Dovre også i år

For tredje gang på like mange år inviteres til Nordisk Treseminar på Dovre helga 20. – 22. april. Tapt, eller nesten tapt, kunnskap om bruk av tre skal vekkes til live og deles med seminardeltakerne i løpet av tre aktive dager.

Det er Senter for bygdekultur AS og Norges Husflidslag som samler kjente tradisjonebærere og garvede håndverkere som villig vekk deler av sin kunnskap på så forskjellige områder som vurdering av skog og virke til saging og kløyving, ulike øksers funksjon og bruk, lage trerive, nagling, sammenføyninger, kløyving av emner til mindre gjenstander samt instruksjon i sliping og vedlikehold av verktøy.

Jon Bojer Godal er selvskreven i dette selskapet, likeså Steinar Moldal. Med seg i år får de Øyvind Heimstad, Arild Bjarkø, Trond Oalann og Kåre Herfindal. Som før foregår de ulike aktivitetene i Bygningshistorisk park på Dovre, mens foredragene morgen og kveld er lagt til Toftemo, der det også er overnatting.

Steinar Moldal forteller at det allerede er mange påmeldte, men at det fortsatt er noen plasser igjen. Men det gjelder å ikke vente for lenge, for begge de to foregående seminarene har blitt fulltegnet.

Se reportasjen fra fjorårets treseminar via lenken under.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *