Henter de unge tidlig

Firmaet har hatt omkring 100 unge i lære siden 1980, flere av dem har gått videre til lederstillinger. I år går 15 i lære i tømrerfag og betongfag hos Tronrud Bygg på Hønefoss som på denne måten vil skaffe seg langsiktig faglig kompetanse.

– Helst skulle vi hatt ungdommen fra dåpen, smiler adm. dir Haakon Tronrud. Firmaet venter likevel til de unge er godt i gang med skolen. Det har god kontakt med to videregående skoler i distriktet. Tronrud Bygg er med og orienterer om byggebransjen og har elever på utplassering.

– Å ha lærlinger koster penger, men det er en viktig investering for oss. Lærlingene har også mye å tilføre oss fordi de kommer fra et ungt miljø og har nettopp gjennomført to års skolegang. Det er veldig spennende å få nye kolleger på laget som gjerne vil lære faget, konstaterer Tronrud.
Selv begynte han som lærling for mange år siden, ifølge ringblad.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *