Lærlinger til Berlin

Tronrud Bygg AS i Hønefoss sendte nylig fire lærlinger på rekognoseringstur til Berlin som et ledd i forberedelser for senere utveksling av lærlinger med den tyske hovedstaden. Til høsten får fire andre lærlinger muligheten til en måneds kurs i Berlin.

– Vi ønsker at lærlingene våre har en læretid der de utvikler seg til håndverkere, men der det også er rom for den helhetlige utviklingen til den enkelte ungdom, sier lærlingansvarlig Morten Sagvolden i Tronrud Bygg AS til Ringerikes Blad.

Tradisjonelle metoder
Det var lærlingene Åsmund F. Moe, Aleksander H. Holm, Kenneth Gjerde og Andreas K. Larsen som var i Berlin i slutten av mai, sammen med Sagvolden og tillitsvalgt Knut Ole Larsen.

– Tysk håndverk har kvalitetstempel, mener Larsen.

Landet har ry på seg for å ha verdens beste tømrere. På tyske læresteder arbeides det med langt mer tradisjonelle metoder og verktøy. Tronerud Bygg har ingen planer om å legge om sine arbeidsmetoder, men vektlegger nytten av bredden i opplæringen.

Sagvolden sier til Romerikes Blad at de var meget fornøyd med oppholdet og besøket ved lærlingsenteret Bildungverein Bautechnik.

Prosjektet er en del av det europeiske utvekslingsprogrammet Leonardo da Vinci. Når fire norske lærlinger til høsten settes kursen mot Berlin, kommer fire tyske ungdommer til Norge for å prøve seg i norske byggefirmaer.

Les mer om prosjektet på Tronrud Byggs nettsider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *